Shanghai er i dag som New York var i 20’erne, hører man ofte. Hører man til dem, der gerne vil udfordre sine iværksætterevner i et af verdens vækstcentre, er der lidt læsestof til flyveren i Verner Worms engelsksprogede antologi, ”China – Business Opportunities in a Globalizing Economy”.
    Bogens sigte er at give et indblik i Kinas økonomiske globalisering fra såvel et makro- som et mikroperspektiv. Det gør den med kapitler om årsagerne til den kraftige økonomiske vækst, om udenlandske investeringer i kinesisk erhvervsliv (FDI), herunder i forsknings- og udviklingsprojekter, om udenlandske datterselskabers magt i Kina, om opnåelse af konkurrencefordele via guanxi-begrebet, om kinesiske investeringer i udenlandske virksomheder, om Kinas påvirkning på SMV’er i Sydøstasien, og endelig om kinesisk turisme i Danmark.
    Bogen er akademisk anlagt, og som sådan ikke skrevet til iværksættere. Men den vil kunne læses med udbytte af enhver, der ønsker at gøre forretning på de kanter for at få en bedre forståelse for den større kontekst, man bevæger sig i.