Jeg har nogle venner, der spiller musik. De har øvet sig noget tid, og er ved at få nogle numre på plads, som skal blive til deres første plade. Nu kunne man godt tro, at et nummer blev til ved at man satte sig ned og skrev noder på et papir, især når der er mange, der skal være enige. Men sådan foregår det ikke. Den ene starter med at slå en rytme an på trommerne. Så kommer bassen ind. Og så guitaren. Endelig begynder den sidste at synge. Et eller andet. Det lyder ikke godt til at starte med, for det er helt improviseret, men pludselig falder det i hak, et tema skinner igennem, og et nyt nummer ser, om ikke dagens lys, så øvelokalets tågede hyggeskær.    De kalder det ”katten falder”, efter et fransk udtryk. Kast en kat op i luften og den snurrer rundt i alle mulige retninger, men når den lander, så er det på benene. Og når jeg refererer historien her, handler det selvfølgelig om hvordan man får gode ideer – en disciplin, der volder mange iværksættere vanskeligheder.     ”Jeg har ikke nogen ideer”, eller ”jeg er ikke sådan en, der får ideer” hører man mange sige, og det opfattes som svært at gøre noget ved. Et stykke hen ad vejen er det det måske også – hvad enten folk siger, at de kan, eller at de ikke kan, får de som regel ret.     For at vide, hvornår man har fået en god idé, skal man nødvendigvis vide, hvordan den ser ud, så man kan kende den, når man ser den. Men hvad hvis den slet ikke behøver at ligne en god idé til at starte med – hvad hvis katten skal snurre nogle omgange inden den lander? Så er vi i værste fald


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind