Hæfter kunden privat for firmagæld?

Jeg har sendt en faktura til et privat firma. Han har ikke ville betale, og nu skriver han, at firmaet er lukket. Kan jeg stadig få mine penge – altså hæfter han privat for det, som hans firma skyldte, eller er det bare ærgerligt for mig ?
 Kenny Hellmann

 Du er allerede i opstartsfasen kommet ud for, at en af dine kunder ikke betaler den faktura du har sendt. Desværre er det noget typisk i din situation. Ofte ser jeg, at folk, der har svært ved at købe på kredit andre steder, laver aftaler med en nystartet iværksætter, der er glad for at få en ny kunde og ikke fokuserer så meget på betalingsevnen. Bagefter undlader de så at betale regningen.
Ved etableringen af hvert nyt kundeforhold er det vigtigt at finde ud af, hvad kundens fulde navn er, om der er tale om en personligt ejet virksomhed eller et selskab, samt kundens eksakte firmanavn. Du kan finde oplysningerne på www.cvr.dk.
    Det kan stadig lade sig gøre at gøre sine krav gældende, selv om kunden har lukket sin forretning. Men det forudsætter, at du hurtigt får overgivet sagen til inkasso hos din advokat, så sagen kan blive startet op, inden løbet er kørt. Hvornår løber er kørt afhænger af, om der er tale om et selskab eller et privatejet firma. Men uanset om det ene eller det andet er tilfældet, bliver det sværere og sværere at få penge fra debitor jo længere tid du venter. Forklaringen herpå er, at din debitors andre kreditorer ikke forholder sig passive, og på et eller andet tidspunkt har de andre kreditorer tømt pengekassen. Der gælder nemlig et først-til-mølle-princip, når du skal forsøge at få dine penge hjem fra en dårlig betaler.
 

Svar leveret af Ret&Råd – www.retraad.dk

Del indlægget