Når gamle biler skrottes, bliver jernet genbrugt, men forruderne kan ikke uden videre genbruges. Glasset er nemlig lamineret, det vil sige limet sammen i to lag, så det ikke splintrer, hvis ruden går i stykker. Hidtil har ingen fundet ud af at skille glasset fra limen, så begge dele kan genbruges – men det kan den danske virksomhed SHARK Solutions nu som de eneste i verden.    “Der er et stort behov for både glas og den laminat, der sidder i glasset. Og op mod en million tons glas med laminat skrottes hvert år på verdensplan, så der er et stort marked for vores teknologi,” siger Jens Holmegaard, der er direktør i SHARK Solutions. Han kom ind i virksomheden for fire år siden, da opfinderen af maskinen til separation af laminatglas, Bent Eriksen, havde brug for hjælp til videreudvikling af virksomheden. “Samtidig med at vi har udviklet teknologien, har vi brugt rigtig mange ressourcer på at udvikle markedet. Da man ikke hidtil har kunnet rense laminat fuldstændig fri for glas i industrielt målestok, har der heller ikke været et marked for det. Så vi har skulle ud og finde de industrielle aftagere,” fortæller Jens Holmegaard om udviklingen af SHARK Solutions, der


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt