Konkurrenten snylter på mit navn

Jeg har for nogle måneder siden fået registreret min virksomhed, som sælger smykker over nettet. Jeg har fået en konkurrent, som benytter et navn, der ligger tæt på mit. Hun havde i starten kopieret mine smykker og taget mine tekster. Det sidste har jeg fået hende til at lave om på (det første kan jeg ikke gøre noget ved). Men jeg får desværre stadig henvendelser fra folk, som tror at hendes side er min side, hvilket generer mig meget. Endvidere bruger hun også et navn, der ligger meget tæt op af mit navn, der hvor hun reklamerer. Kan jeg gøre noget ved dette problem?
 Sofie Kjær

SVAR: Du kan nok godt gøre noget ved dit problem. Der findes et klageorgan for Internettet, og i Danmarks drives det af DK-Hostmaster. Du finder det på www.domaeneklager.dk, og her kan du klage over, at din konkurrent snylter på dit domænenavn. Det er en rimelig overskuelig proces, men det kan engang imellem være en fordel med hjælp fra en advokat.
    I første omgang ville jeg foreslå, at du kontakter klagenævnet på deres adresse – de svarer gerne på spørgsmål.
 

Svar leveret af Ret&Råd – www.retraad.dk

Del indlægget