Iværksætteri er for alvor kommet på den globale dagsorden. Uge 47 er udnævnt til at stå i iværksætteriets tegn ikke bare i Danmark, men på hele kloden, eller i hvert fald i de 60 lande, der støtter op under initiativet Global Entrepreneurship Week. Her til lands er Økonomi- og Erhvervsministeriet koordinatorer for programmet med titlen ”Start virksomhed – start vækst”.     ”Regeringen og erhvervslivets nøglespillere mødes i uge 47 for at diskutere, hvordan man i fællesskab kan skabe de bedst mulige rammer for iværksættere og virksomheder her i landet og på den måde gøre Danmark til et af de lande i verden, der har flest virksomheder med vækstpotentiale,” siger kommunikationsmedarbejder Dorte Kaiser fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.     Men det er bare ét programpunkt blandt mange. I løbet af uge 47 vil der være konferencer, foredrag, springboards og workshops der retter sig mod både skoleelever og studerende, potentielle iværksættere, og dem, som allerede er i gang og gerne se deres virksomhed vokse. Mere end tyve parter står bag arrangementerne.     ”Det er en stor glæde, at så mange gode kræfter bakker op om arrangementerne i uge 47. Netop fordi alle er gået sammen, har det været muligt at lave arrangementer overalt i landet,” siger Dorte Kaiser.     Det er tanken, at der skal etableres samarbejder med andre lande, så vi kan lære af, hvordan man griber problematikken an andre steder, og andre steder kan lære af os.     ”Vi håber, at Global Entrepreneurship Week bliver en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor alle de lande der medvirker, kan lære af hinandens erfaringer.” Aktiviteter landet over Blandt de aktører, der støtter op om initiativet herhjemme, er Væksthusene.     ”Vi laver events hele ugen mod dem, der starter op, og dem der er etableret og vil vokse – fem til hver,” fortæller kommunikationschef Katrine Nygaard


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind