Kan private skrive en faktura med moms?

SPØRGSMÅL // Hvorledes skal man for-holde sig, hvis man ønsker at købe en ydelse – elektroniske billeder til hjemmesider – af en privatperson? Kan en privatperson skrive en faktura, og skal hans faktura indeholde moms? Kommer momspligten automatisk, hvis han opretter et firma, eller er der en minimumsgrænse med hensyn til beløbsstørrelse?
Poul-Erik Meier

SVAR // Privatpersoner skal kontakte SKAT om øvre grænse for beløb med og uden moms. Desuden skal du kontakte en revisor/advokat for at høre, om det kan svare sig at etablere en selvstændig virksomhed på det beskrevne grundlag. Endelig skal du altid starte med at lave et seriøst forretningsbudget, der kan godtgøre, om indtægter og udgifter kan hænge sammen, og hvad netto-resultatet måtte blive ultimo året.

Svar leveret af Ret&Råd – www.retraad.dk
 

Del indlægget