Galleri i privaten

Jeg har tænkt på at drive gallerivirksomhed fra min privatbolig. Er der særlige regler, der gør sig gældende her?  
Venlig hilsen M. Dahlquist

SVAR: Hvis du bor i lejet bolig, skal du indhente udlejers godkendelse, med mindre det fremgår af lejekontrakten, at det er tilladt at drive erhverv. Hvis du bor i ejerlejlighed eller ejerbolig, bør du kontakte ejerforeningen eller grundejerforeningen, inden du går i gang. Foreningerne kan have indvendinger vedrørende skiltning, gæsternes parkering o.lign.
Kommunen kan normalt ikke forbyde dig at drive erhverv i din private bolig, hvis kun det er boligens beboere, der er beskæftiget, og ejendommens udseende ikke ændres væsentligt. Du skal dog være opmærksom på lokalplaner, som kan indeholde regler om skiltning, parkering og andre ydre forhold. Du bør derfor ringe til tekniskforvaltning, inden du går i gang.
 

Svar leveret af Ret&Råd – www.retraad.dk

Del indlægget

// dkiv.dk 2023

Danske Iværksættere

Dansk Iværksætter Forening har skiftet navn til Danske Iværksættere og hører nu hjemme på DKIV.dk