Hver tredje universitetsstuderende vil være selvstændig, men kun hver tyvende prøver drømmen af, mens de læser. Med pilotprojekt StudieVirksomhed vil Dansk Iværksætter Forening vise, at det er god studievirksomhed at starte egen virksomhed, mens man læser. Vi opfordrer de studerende til at komme tættere på drømmen og se, om det er noget for dem. Drømme er godt. Drømme, der bliver ført ud i livet, er bedre. God studievirksomhed Ved DIF’s sommerfest 2005 gav over hundrede medlemmer deres bud på foreningens fremtidige indsatsområder. Iværksætteri i Uddannelsessystemet var blandt topscorerne og det var god timing, for iværksætterindsatsen StudieVirksomhed var allerede under forberedelse. Et par måneder senere havde DIF finansieringsplanen klar, ansøgningen kom hjem og iværksætterindsatsen er nu i fuld gang. Hen over forårssemestret 2006 har Dansk Iværksætter Forening, Selvstændighedsfonden og Iværksætterakademi IDEA således gang i en række aktiviteter på tværs af udvalgte universiteter i Storkøbenhavn. Målgruppen er studerende, der overvejer eller allerede har startet StudieVirksomhed. Ambitionen er på sigt at gøre indsatsen StudieVirksomhed landsdækkende. Erhvervspraktik i egen virksomhed Viden skærpes, når den tilegnes og afprøves i praksis. Vi ser StudieVirksomhed som den studerendes mulighed for at tage erhvervspraktik i egen virksomhed – og dermed indfri det potentiale af praksislæring, der starter lige uden for skolen. Vi ser SU’en som startkapitalen, der sikrer rugbrødet på bordet og tag over hovedet. Resten hentes hjem via StudieVirksomheden. Men hvorfor starte egen Studie-Virksomhed – egentlig? Flere nævner, at de bare ikke kan lade være og må prøve det af. Andre har rationelle bevæggrunde: At det er et godt tidspunkt for opstart samt at det styrker studiet. Andre igen ser muligheder for at kapitalisere på deres opgaver – at gå fra afhandling til handling – eller for at kapitalisere på deres brancheerfaring, f.eks. erhvervet via studiejobs. Hvad gør vi? Med StudieVirksomhed vil Dansk Iværksætter Forening bidrage til,


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind