Undersøgelser viser, at iværksætterens netværk – både de personlige og professionelle – har stor betydning for virksomhedens succes. Gennem netværket får iværksætteren vigtig information og sparring, men hvad en del glemmer er, at netværket også kan give adgang til kompetencer og ressourcer, som iværksætteren ellers ikke ville have. Netværk kan derfor være den afgørende forskel mellem overlevelse og konkurs. Og om idéen overhovedet bliver til virkelighed. Tidligere undersøgelser peger i retning af, at der er en positiv sammenhæng mel- lem det at modtage professionel sparring og virksomhedens bundlinie. Men da vi ønsker at vide og ikke blot tro, har DI iværksat en undersøgelse med fokus på netop dette. Resultaterne fra denne undersøgelse vil blive offentliggjort d. 7. december. Den gode idé Allerede i det øjeblik idéen fødes, og de første tanker om det at starte for sig selv tager form, spiller netværket ind. Hvilken feedback får du, som spirende iværksætter, fra dine venner og familie. Siger de: »God idé, men kan det nu også gå«, eller siger de: »Det lyder spændende, og har du tænkt på….«. Mange innovative idéer dør desværre allerede her. Selvom idéen endnu ikke er færdig udviklet, er det også vigtigt, at iværksætteren allerede i denne fase får opbygget et professionelt netværk, som har forskellige kompetencer. Det kan bl.a. ske gennem deltagelse i kurser, indmeldelse i foreninger m.v. Den professionelle bestyrelse Som iværksætteren gradvist går fra den gode idé, forretningsplanen, den første medarbejder og den første kunde møder iværksætteren hele tiden nye udfordringer. Det kan være viden om styring af underleverandører, strategiske samarbejdsformer og eksport. Viden som iværksætteren og den mindre virksomhed ikke har selv og derfor ofte vil være tvunget til at købe ude i byen. Men de fleste iværksættere og mindre virksomheder har ikke råd til at købe disse ressourcer, hvilket går udover deres vækst og


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind