For mange iværksættere starter drømmen om selvstændig virksomhed med udstedelse af forholdsvis beskedne regninger til kunderne. Det følger desværre med virkeligheden, at de fleste oplever at en eller flere kunder ikke betaler en regning, enten på grund af manglende evne eller manglende vilje. I den situation fravælger mange iværksættere omkostninger til en advokat, der skal inddrive gælden. Det kan der være mange grunde til, bl.a. at det ofte ikke kan betale sig økonomisk eller tidsmæssigt.
For at tilgodese inddrivelsen af mindre beløb blev den såkaldte »forenklede inkassoproces« indført 1. januar 2005. Formålet med den forenklede inkassoproces er at gøre det mere rentabelt at indkræve beløb på maksimalt 50.000 kr. inkl. moms og ekskl. renter og omkostninger. Processen er forenklet ved, at kreditor alene skal udfyldes en …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.