Hvis man ser på USA, ja så består broderparten af den samlede børsværdi af selskaber der er ven-ture-finansierede. I Danmark er det tilsvarende tal tæt på nul procent. Hvad er de bedre til, end vi er i Danmark? Svaret er, at de ikke er bedre til innovation, men til at skabe succesfulde forretninger baseret på innovation – sammen med ventureselskaberne. I nogle sammenhænge oplever jeg nu nærmest en venture-forskrækkelse. Dårlige oplevelser med ikke altid lige professionelle innovations-miljøer, eller ventureselskaber, der blot er selvfede pengemænd som ikke tilfører værdi til selskabet, har været med til at gøre iværksætterne mere skeptiske. Hvis vi kigger på opskriften til en succes-cocktail, hvor vi naturligvis starter med en rigtig god ide – det er jo den grundlæggende forudsætning for alle nye virksomheder, ja så skal sådan en cocktail rystes af fire hoved-ingredienser:   1. Dygtig ledelse Det er ikke gjort med kloge-Åge og hans gode idé, der skal mere til: et team skal bestå at tre eller flere top kandidater – det øger chancerne for succes frem for de virksomheder som kun har et »straight A« i ledelsen; og den rette bestyrelsessammensætning, en professionel bestyrelse der kan hjælpe med at bringe selskabet videre, og ikke bare onkler, tanter og advokater Lars Bruhn fra ventureselskabet IVS fortæller: »Undersøgelser fra MIT viser, at der er tre gange højere succesrate hos opstartsvirksomheder med tre »straight A’s« i ledelsen frem for selskaber, der kun har én topkvalificeret person i ledelsen.« Den rette ledelse tiltrækkes kun til selskaber med kapitalstærk ejerkreds – det er meget svært at finde erfaren ledelse uden. De rette venturekapitalister har netværket til at hjælpe med at tiltrække de rigtige folk, også internationalt.   2. Kapital Man bør selv satse i den første fase, og det hjælper ikke med en lønmodtagermentalitet her, og når så man


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind