Det er ofte turen ud til Kastrup Lufthavn, der er den største hindring for, at danske virksomheder kan få gavn af den stigende globalisering. Det gælder også for danske iværksættere, der generelt tænker alt for lokalt, når de skal træffe beslutninger af afgørende betydning for iværksættervirksomhedens fremtidige succes.I dag er det ikke længere nok at afsøge de hjemlige markeder og bygge forretningsstrategier på de muligheder, der findes inden for de nationale grænser. I takt med at vi har udviklet os fra et industri- til et vidensamfund, bliver sourcing i stadig stigende grad et element, danske virksomhedsledere skal tænke ind i deres forretningsstrategi og værdikæde – fra starten! Danmark har brug for Born Globals – iværksættere, entrepreneurer og intra-preneurer,  der tænker »ud af boksen« og ser verden som deres naturlige legeplads. Det kræver mod At blive og at være iværksætter kræver mod. Mod til at gå i mod strømmen. Mod til at tænke anderledes og til at nedbryde de forudindtagede opfattelser eller paradigmer, vi agerer i. Dagens iværksættere skal bryde barrierer og nedgroede opfattelser, også uden for landets grænser. De skal turde tænke globalt og stort og ikke spilde tiden med at sidde og vente på en støtteordning og andet, der skal komme og hjælpe dem i gang. Selv startede jeg med at drive egen virksomhed som 21-årig. Det tog mig otte år at indse og forstå, at Danmark er et exceptionelt udgangspunkt, men at verden er den egentlige legeplads! Jeg håber, det er et fåtal, der i fremtiden er lige så tunge i rumpen som jeg selv. Til gengæld har jeg lært en masse på den hårde måde. Globaliseringen har haft min interesse de sidste fem år – også før, der gik svineslagterier i det interessante begreb. Et begreb, som grundlæggende handler om at hæve helikopteren adskillige kilometer og se


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind