Nye værksthuse for studerende

Endnu et af regeringens initiativer for at få flere studerende til at blive iværksættere er søsat. Studerende ved DTU i Lyngby og HIH i Herning har mulighed for at starte deres egne virksomheder op i såkaldte væksthuse. Her kan de afprøve deres ideer ved at sparre med erhvervsfolk, som har konkret erfaring med at omsætte idé til virksomhed.
I Herning kommer væksthuset til at hedde Business Factory. Her får de studerende blandt andet  stillet kontor og laboratoriefaciliteter til rådighed. Samtidig bliver der mulighed for at sparre med andre studerende, undervisere, forskere og erfarne erhvervsfolk.
Regeringen har bevilliget hhv. kr. 2,4 og 2,1 mill. til HIH og DTU-væksthusene. Yderligere 17 mill. kr. er afsat til etablering af væksthuse i 2005-2008. Mere om HIH på www.hih.dk. Der er endnu ingen weboplysninger på DTU.

Del indlægget