Den længe ventede iværksætterfond ventes lanceret i løbet af november. Fonden vil få et kapitalgrundlag på en halv mia. kr., der skal investeres i vækstorienterede danske iværksættervirksomheder.Ved redaktionens slutning var der endnu ikke offentliggjort detaljer, men dagbladet Børsen skriver at Ulla Brockenhuus-Schack, i dag adm. direktør for DTU Innovation, bliver fondens adm. direktør. Til at starte med vil fondens tegnedreng være spækket med 300 mio. kr., heraf 75 mio. kr. fra staten og 75 mio. kr. fra Vækstfonden. Yderligere 200 mio. kr. ventes hentet hos institutionelle investorer, når de første 300 mio kr., ledelse og investeringsstrategi ligger fast, skriver Børsen. Det er først og fremmest højteknologiske iværksættere der vil få glæde af pengene, men 25 mio. kr. af de oprindelige 100 mio. kr. som staten ville bidrage med er i et kompromis med Dansk Folkeparti omdirigeret til Kom-i-gang-lån.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind