Hvorfor er den gode historie særlig vigtig for den lille virksomhed?»Den gode historie er vigtig, fordi den fortæller om en virksomheds identitet på samme måde som en historie om et menneske fortæller noget om dette menneskes værdier, personlighed og erfaringer. En virksomhed, der ikke har en historie, har ingen identitet. Men alle virksomheder har historier, man skal blot finde dem.« »Hvis virksomheden ikke er bevidst om sin historie, vil den nemt komme til at foretage markedsføring i øst og vest, fordi den ikke ved, hvorfra den fortæller tingene. Der er ingen sammenhæng, og det betyder ofte, at man spilder en masse penge på noget, som en sammenhængende historie kunne ‘gøre’ for virksomheden uden mange armsving eller store budgetter.« »Hvis virksomheden skal brande sig og gøre sig forskellig fra andre virksomheder, må den finde sin såkaldte kernehistorie, sine rødder. Det er den grundhistorie, hvorfra alle eksterne og interne ytringer i form af PR, markedsføring, ledelse, etik og personalepleje bliver fortalt.« Hvilke kriterier skal den gode historie opfylde? »Det vigtigste kriterium er, at historien er sand. En løgnehistorie gider ingen høre på ret længe, for den bliver jo gennemskuet. ‘Vi er de bedste’ og ‘vi opfandt krudtet’ holder sjældent, hvis ikke det holder.« »Hvis historien skal virke efter hensigten – dvs. hvis historien skal få kunder til at lægge mærke til virksomheden, til at købe dens produkter, til at få dens aktier til at stige og til at tiltrække bedre medarbejdere – skal historien være sand. Det handler om troværdighed. Det betyder samtidig, at virksomheden skal være klar til også at fortælle historier, der måske udstiller virksomhedens fejl. Hvordan kan man så redde den? Det kan man ved at tage historien alvorligt og sige, at man vil gøre eller har gjort det og det for at rette op på fejlen.« »Et aktuelt


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind