Forretningsudvikling og generationsskifte, er undertitlen på Teddy Wivels bog »Den familieejede virksomhed«. Fokus er på anvendelsen af en ekstern bestyrelse, noget der ikke er tradition for i de ejerledede virksomheder i dansk erhvervsliv. Det kunne de fleste ellers have glæde af, mener Wivel, for at møde fremtidens udfordringer så sikkert som muligt. Her tænkes ikke mindst på generationsskiftet.
Bogen er et redskab for ejerledere og bestyrelsesmedlemmer, som skal hjælpe med at få samarbejdet til at fungere. Begge parter kan anvende den før de træder ind i samarbejdet, og i det løbende styringsarbejde, som bogen beskriver i detaljer.
»Den familieejede virksomhed«, af Teddy Wivel, Børsens Forlag, kr. 299,-

 

Aller er nordens største bladkoncern og udgiver af en lang række førende ugeblade og magasiner i hele Europa. Som alle andre store virksomheder har den sin egen iværksætterhistorie, der starter tilbage i 1873. Siden har fem generationer videreført Aller, gennem succeser og kriser.
John Lindskog, der er tidligere journalist i Aller-koncernen, portrætterer virksomheden og menneskene bag i denne muntre fortælling, der ikke undgår skandaler som dengang Aller måtte lukke og genåbne det svenske Femina for at blive en feministisk chefredaktør kvit. En rigtig iværksætterhistorie om en familie, der værner om gamle principper.
»Aller«, af John Lindskogs, Børsens Forlag, kr. 299,-
 

Der er skrevet mange bøger om at være en god leder, men hvordan er man en god ejer af en virksomhed? Det er emnet for Per Thygesen Poulsens bog »Ejerskab og lederskab« – uanset om ejerskabet er personligt, knyttet til en familie, en institutionel investor eller anonyme aktionærer. En dygtig iværksætter er nemlig ikke altid kvalificeret som ejer på længere sigt.
Bogen er baseret på interviews med højtplacerede erhvervsfolk og undersøgelser i marken. Små iværksættere er ikke dens referencepunkt, men uanset størrelse og ambitioner er der her et spæn-
dende indblik i kunsten at eje og drive en vækstvirksomhed.
»Ejerskab og lederskab«, af Per Thygesen Poulsen, Børsens Forlag, kr. 455,-