Børn af fattige og middelklasseforældre går ikke kun glip af pengene. De går også glip af lærdommen om penge, og det er langt værre. Er du en af de uheldige, er der hjælp at hente i den amerikanske best-eller »Rich Dad, Poor Dad«, der er skrevet af iværksætteren og investoren Robert T. Kiyosaki. Et par hundrede siders komprimeret opdragelse i det tankemønster, der skal til for at opnå økonomisk frihed, og samtidig et opgør med den måde at anskue verden på, som ifølge Kiyosaki kendetegner det amerikanske skolesystem og lønmodtagersamfund: At lykkens vej hedder en god uddannelse og et godt job med mange medarbejdergoder. Glem det, siger Kiyosaki. Han lancerer begrebet »rotte-ræser« om de mennesker, hvis udgifter stiger i takt med deres øgede lønmodtagerindkomst, indtil de til sidst sidder ubehjælpelig fast i en økonomisk skrueklemme, uden andre handlemuligheder end at blive ved med at arbejde hårdere og hårdere. Når kun de færreste bliver velhavende er det fordi de helt banalt ikke kender forskellen på et aktiv og et passiv. De bruger deres penge på passiver, som defineres som alt det, der tager penge ud ad lommen på folk – blandt andet det hus man bor i og den bil, man


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt