Nyt officielt iværksættersite for undervisning

En ny hjemmeside til fremme af iværksætteri i undervisningen på uddannelsesinstitutioner i Danmark er under udarbejdelse og lanceres til maj. Hjemmesiden bliver den officielle iværksættersite for undervisningssektoren og kommer til at ligge under den officielle undervisningsportal www.emu.dk. Den bliver til som en del af regeringens bestræbelser på at fremme iværksætteri i undervisningen.
»Det er hensigten, at eleverne skal tilegne sig de kompetencer, der sætter dem i stand til at blive iværksættere en dag,« siger projektleder Anne Dorte Erstad fra Uni-C, Danmarks IT Center for Uddannelse og Forskning.
Til det formål skal hjemmesiden formidle erfaringer som kan inspirere dem, der ikke tidligere har arbejdet med iværksætteri.

Både lærere og elever

Sitet skal henvende sig til både lærere og elever og studerende, lige fra grundskolen til de videregående uddannelser. Lærerne vil blandt andet kunne finde materiale om de områder, de ikke kender til, samt finde inspiration i undervisningsforløb som andre lærere har kørt og lagt ind på sitet.
Elever og studerende vil blandt andet kunne finde guider til elevvirksomheder, og henvisninger til de forskellige aktiviteter og konkurrencer der findes på området, for eksempel Young Enterprise og European Business Game.
URL’en offentliggøres som sagt midt i maj, men Anne Dorte Erstad opfordrer allerede nu til, at man henvender sig hvis man har brugbart materiale eller meninger om projektet.
Anne Dorte Erstad kan kontakes på info@emu.dk.

Del indlægget