Man kan blive stresset alene ved tanken om at skulle læse alle de bøger om stress, der bliver sprøjtet ud fra forlagene. »Indre ro i en travl hverdag« er endnu et bud på, hvordan vi opnår balance og hele liv, men adskiller sig fra andre selvhjælpsbøger ved at postulere, at vi ikke skal lære at balancere. I stedet skal vi blive bedre til at jonglere. Vores livs bolde vil alligevel altid være i konstant bevægelse, men hvis vi har styr på dem, bliver vi ikke stressede, understreger forfatteren, den amerikanske psykolog Joan Borysenko.
Bogens budskab er, at den eneste strategi, der kan føre til stabil produktivitet på længere sigt er at lære at slappe af. Hvilket forfatteren understreger kan gøres på tusinde forskellige måder afhængigt af den enkeltes temperament og fysiologi. Hun serverer ikke mindre end 52 forslag, som man kan lade sig inspirere af, og de handler hverken om at stå på hovedet eller stirre betaget på sin egen navle. Alt hvad der skal til er en smule vilje og sund fornuft.