A-kasser slås om selvstændige

Hvor ASE og Dana i mange år har haft monopol på at optage selvstændige erhvervsdrivende som medlemmer, er der nu 16 a-kasser, der lukker de selvstændige ind i varmen. Det skyldes, at der kommer flere og flere freelancere indenfor mange forskellige fag, og de traditionelle a-kasser derfor er tvunget til at udvide deres medlemskriterier, hvis de ikke vil miste medlemmer.
Blandt de mere overraskende a-kasser, der har valgt at åbne op for selvstændige, er Danske Lønmodtageres A-kasse, DLA. Den lokker de selvstændige med en tillægsforsikring, som giver op til 20.000 kroner om måneden oven i den supplerende understøttelse, hvis man som selvstændig bliver ramt af arbejdsløshed. Konkurrencen mellem a-kasserne kommer de selvstændige til gode i form af priskrig på medlemskaberne og bedre tilbud til medlemmerne generelt. Blandt andet har både ASE og Dana meldt ud, at de nu også er på vej med tillægsforsikringer ved ledighed.

Del indlægget