Viden og inspiration

En af kongstankerne med nærværende blad er, at iværksættere kan lære af hinandens historier. Få konkret viden, inspiration og ikke mindst motivation til at føre sit eget iværksætterprojekt frem til succes. Som iværksættere bevæger vi os i mulighedernes land. Det er de ideer, vi har, der bestemmer hvordan vi bruger vores dag. Det er de input, vi får, der bestemmer hvilke ideer vi har. Alt kan ske på ingen tid, hvis man har ideen, og ideer er hvad vi som blad lever af at viderebringe.
Tag nu Peter Beier, som deler ud af sine ideer i dette nummers hovedartikel. Han laver et produkt af højeste kvalitet. Styrer sine leverancer, så han kan sikre sig lidt bedre råvarer end konkurrenterne. Udvikler sine produkter, så de smager bedre end konkurrenternes. Pakker dem ind med sans for tidens strømninger, så de ser flottere ud. Og sælger dem i elegante butikker, hvor man ikke kan købe andet end chokolade. Det går umådelig godt med salget, og jo mere rendyrket han gør sit koncept, jo mere chokolade langes der over disken. »Jeg har ingen konkurrenter,« siger han. »De sælger alle sammen andet end chokolade.«
Det er da inspirerende. Dyr luksuschokolade, der sælger som varmt brød. Et koncept, med butikker der kun sælger én type vare. Talent og nye ideer i en ældgammel branche, hvor alle er løbet i samme retning sålænge nogen kan huske. Der må være masser af brancher, der skriger på en iværksætter, der har lyst til at slå sig på kvalitet og som samtidig er forretningsmand eller -kvinde nok til at sætte tingene i system og nå ud over hvad man selv kan producere hjemme i garagen. Og som tør stole på sin intuition og tage den pris, varen må koste for at holde niveauet.
Eller hvem har som Carsten Jørgensen, en anden af de iværksættere, du kan læse om her i bladet, ikke på et eller andet tidspunkt drømt om at stikke af til en tropeø og ernære sig som lokal iværksætter. Eller, som Jack Fridthjof, i længere tid rumsteret med en idé til et produkt, før man gjorde noget ved det.
Det er inspiration på et sølvfad, der kan bruges på tværs af brancer. Der er serveret.

Del indlægget