Det var vinter og vejen var isglat. Jack Fridthjof var på vej mod færgelejet på Mors, da hans store Folkevogns-rugbrød pludselig skred ud i det glatte føre. Oplevelsen ligger tilbage til dengang, han var i 20’erne, manden der siden er blevet en kendt lokalradio- og tv-vært i Østjylland. Han er nu 58 år, men ideen om en glatførealarm har rumsteret i hans hoved siden køreturen for over 30 år siden. Gennem sit arbejde i medieverdenen fik han kontakt til Ulrik Merrild, tidligere direktør for Århus Stiftstidende, og så begyndte LIWAS for alvor at tage form. »Jeg er manden med ideen, men det er Ulrik, der kan tage æren for, at vi har fået banket sådan et projekt på benene, som LIWAS er blevet,« fortæller Jack Fridthjof. For glatførealarmen er i løbet af de seneste to år blevet til meget mere end studieværtens forsøg hjemme i garagen. I øjeblikket er syv personer beskæftiget med test og udvikling af noget, der ligner en epokegørende nyskabelse inden for trafiksikkerhed. Arbejdet foregår i et lokale i IT-byen Katrinebjerg i Århus, men LIWAS hører hjemme i isis Katrinebjerg-regi, som er koncentreret omkring forskning og udvikling af projekter indenfor interaktive rum, sundheds-it og softwareudvikling. Store perspektiver Før det egentlige udviklingsarbejde gik i gang for godt et år siden, blev glatførealarmen vurderet af blandt andre Teknologisk Innovation, og det resulterede i et helt kontant udbytte på otte millioner forskerkroner. Frem til april 2006 er der således sat penge af til, at forskere fra blandt andet Datalogisk Institut på Aarhus Universitet deltager i arbejdet. »Det at Jack som opfinder går sammen med private investorer og eksperter fra universitetet har gjort, at LIWAS er blevet til meget mere, end vi overhovedet forestillede os. Arbejdet generelt er spændende og perspektiverne langsigtede, så der skal hele tiden være styr på både


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind