Den 1. januar 2004 træder rege-ringens nye erhvervsserviceord-ning i kraft. Erhvervsservicen skal efter planen hjælpe regeringen med at placere Danmark i den europæiske elite på iværksætterområdet senest i 2010. Men »ny« er måske så meget sagt. Siden 1800-tallet har vi i Danmark bygget samfundets udvikling på, at vi gør klogt i at investere i menigmands, i bondens og i den lille erhvervsleders dygtiggørelse. Det er erhvervsservicen det nyeste udtryk for, men allerede i 1807 stiftedes Kobbersmed Conradt’s Institut for Metalarbejdere, der netop skulle udvikle dette erhvervs udøvere. Den spæde start blev for 100 år siden bl.a. til Teknologisk Institut, for 30 år siden til TIC, for 7-8 år siden til erhvervshuse, for 5-6 år siden til erhvervsknudepunkter og for tre år siden til kontaktpunkter. Og nu nedlægger man altså kontaktpunkterne og TIC og viderefører kerneelementerne under brandet erhvervsservice – og tilsyneladende med et lavere budget. Uanset navn og form er opgaven dog den samme: Dygtiggørelse af små erhvervs-enheder. Og erkendelsen er stadig, at kun samfundet kan løse denne opgave – der er intet grundlag for en kommerciel løsning. Rådgivning eller vejledning? Erhvervsservicen går fortsat ud på at til byde iværksættere og mindre virksom-heder et beskedent mål af rådgivning, eller vejleding som det nu skal hedde. Regeringen lægger stor vægt på, at erhvervsservice ikke må konkurrere med de private udbydere af rådgivning. Det har vi ingen problemer med, for det har servicesystemet uanset navn og form aldrig gjort – tværtimod. Generelt modner vi nogle i øvrigt sjældent betalingsdygtige kunder til at gøre brug af det kommercielle udbud. Det skal vi fortsætte med, og det er fint, for det er vi gode til. Fra 1. januar 2004 må vi i gennemsnit yde fire timers vejledning til iværksættere og eksisterende virksomheder om året. Det er tæt på det, vi udbyder i dag, men


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind