Skyggen under restaurant Coffee & Silvers halvtag køler behageligt i modsætning til Balis bagende middagssol. En espressomaskine larmer i køkkenet, og tre unge piger bag baren gør klar til dagens første spisende gæster. Restaurantens ejer, Carsten Jørgensen, har netop på motorcykel hentet sin datter i skole. Han smider styrthjelmen fra sig, tænder en cigaret og læner sig tilbage i stolen. »Grunden til, at det overhovedet blev Bali, var, at jeg var rejste herud med min far på hans 50-års fødselsdag for ti år siden. Og menneskene og klimaet betog mig – så det var en gammel drøm at flytte herud,« siger han. Restaurant Coffee & Silver har nu eksisteret i fire år. Og det er siden gået stærkt. Carstens hustru, Rikke, har uddannet sig til smykkedesigner, og børnene Liva og Luna er kommet til. Udover at fungere som restaurant har Coffee & Silver i dag også fået titel af businesscenter. Et sted, hvor man mødes, laver forretninger og diskuterer gode idéer igennem. »Min idé var fra starten, at caféen skulle afspejle et sted, hvor mændene mødes. Akkurat som de gamle vikinger mødtes og diskuterede og forhandlede. Ingen plan B Men det var absolut ikke guld og grønne skove til at begynde med. For inden den endelige beslutning blev taget lå en masse overvejelser om fordele og ulemper. »Vi tog på researchtur herude et par gange, og da vi en dag hjemme i Århus sad og kiggede ud på februargråvejret, så spurgte jeg Rikke, om hun ikke havde lyst til at flytte herud,« siger Carsten. Det viste sig at være en taktisk god beslutning, for tre uger efter landede parret på Bali. Antikvitetsforretningen i Mejlgade var pakket ned og sendt med container mod den balinesiske kyst. Parret startede med at opsøge andre udlændinge, som havde startet forretning og bosat sig i


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind