Syddanmark connect’es

De har selv bedt om det, fynboerne: At få Connect Denmark til øen, med non-profit organisationens tilbud om sparring med et vidt forgrenet netværk af erhvervsfolk og investorer. Kontakter, der kan hjælpe iværksættere med at stikke den rette kurs ud, præsentere sig på den rigtige måde i skrift og tale, og i sidste ende få et møde i stand med de mennesker, der kan tilføre den nødvendige kapital.
Den 7. oktober slog Connect Denmark Syd officielt dørene op med et kick-off møde i festsalen på Odense Rådhus, hvor blandt andet Odenses borgmester Anker Boye bød organisationen velkommen.
»Jeg er meget tilfreds med, at Odense Erhvervsråd har taget initiativ til at bringe Connect Denmark til Fyn. Vi har store forventninger, for erfaringerne taler deres tydelige sprog. Vi kan se den konkrete værdi af det arbejder, der udføres,« sagde borgmesteren med henvisning til de mange iværksættere, der har fået hjælp til at komme skridtet videre hos Connect Denmarks andre afdelinger i København, Århus og Aalborg.
For Odense Erhvervsråd er beslutningen om at hente Connect Denmark til øen en del af en strategi om øget fokus på vækstiværksættere.

Stort netværk allerede

Connect Denmark blev stiftet i 2000 af den nuværende direktør Dorte Wiene og samler relevante ressourcer fra det store netværk til intensive sparringseancer, de såkaldte Springboards, hvor en iværksættervirksomhed prøver sin forretningsplan og præsentation af over for et panel, der er sammensat til lejligheden. På Fyn er netværksaktiviteten allerede i fuld gang, fortæller Connects ankermand i Odense, iværksætterkonsulent Per Hein:
»Mange af Connects sponsorer har lokale afdelinger på Fyn, der deltager i Connects aktiviteter. På kick-off-dagen fik vi også mange henvendelser fra lokale erhvervsfolk, der gerne ville deltage,« fortæller han. Desuden vil medlemmer fra andre dele af landet deltage i de lokale Connect-møder.
Per Hein er ansat ved Odense Erhvervsråd, der i Connect-sammenhæng dækker hele Fyn. Han har tidligere selv prøvet kræfter med livet som selvstændig med bl.a. en import-forretning og som virksomhedsrådgiver inden for forret-ningsudvikling. Dermed er Connect Denmark Syd lagt i gode hænder, og også Connect Denmarks direktør glæder sig til samarbejdet: »Vi har store forventninger til netværket på Fyn og glæder os til et godt samarbejde og et højt aktivitetsniveau,« siger direktør Dorte Wiene.

Del indlægget