Når en selvstændig bygger sin virksomhed op fra bunden, vil vedkommende i gennemsnit have to ansatte inden for selskabets første par leveår. Overtager den ihærdige iværksætter derimod en eksisterende virksomhed, vil han have skabt fem nye arbejdspladser indenfor det samme tidsrum. Det fremgår af en undersøgelse fra EU Kommissionen. Og det er en af grundende til, at fagfolk med speciale i generationsskift i øjeblikket er sat på hårdt arbejde. For iværksættere er en eftertragtet race. Tal fra blandt andre Dansk Industri viser, at op imod 100.000 virksomheder skal generationsskiftes over de kommende ti år. Hvis ikke en stor del af virksomhederne skal lukke, simpelthen fordi der ikke er købere nok til dem, skal der gøres en aktiv indsats for at pirre folk med iværksættertrang. Og netop den opgave har Niels Jørgen Sørensen fra Randers Erhvervs- & Udviklingsråd gjort til sin mærkesag. »Vi har for et par år siden kørt et projekt i Århus Amt, der var rettet mod virksomhedsindehaverne, men nu er det iværksætterne, som vi gerne vil have fat i,« fortæller han om baggrunden for projekt ‘Firmaovertagelse’, som han står i spidsen for. Planen er, at folk der drømmer om at blive selvstændige, skal få øje på muligheden for at overtage en allerede eksisterende virksomhed i stedet for at begynde fra nulpunktet. Og det kan faktisk være en god forretning, fastslår projektlederen: Hjerteblod billigt til salg »Der er utrolig mange gevinster for iværksætteren ved at købe en virksomhed i stedet for at bygge sin egen op. En ting er, at det er nemmere at komme hen i banken og bede om penge til en virksomhed, der allerede har vist sig at være bæredygtig. Noget andet er, at det igen og igen viser sig, at det er nemmere at skabe en øget vækst i en bestående virksomhed, end det er,


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind